Det danske ishockeylandshold

Første gang Danmark deltog i Verdens Mesterskaberne i ishockey, var i 1949 i Sverige. Debuten var ikke umiddelbart nogen succes, da vi var oppe imod ishockey nationen Canada, der slog os med svimlende 47-0, hvilket satte rekord som det største nederlag nogensinde, hvilket det vist i øvrigt stadig er. 12 år senere, havde vi så igen mod på at stille op, og vi har derefter været med næsten hver gang.

4819305-goalie-pads

To gange vandt det danske hold B-rækken ved VM, hvilket først i anden omgang i 2002, betød at vi rykkede op i A-gruppen. Selvom vi aldrig har været i nærheden af at vinde, klarer vi os bestemt heller ikke dårligt, set i øjnene af vores lave antal af registrede spillere i forhold til de store nationer.

Den nuværende landstræner er svenske toptræner Janne Karlsson, der var assisterende træner da Tre Kronor vandt OL-Guld i Torino og VM Guld i Letland i 2006.

Spillertruppen har de sidste år haft flere gode spillere med sig, som Philip Larsen, Lars Eller, Jannik Hansen og Frans Nielsen. Spillere der til hverdag holder til i den amerikanske liga.